nibulon-pozivayetsya-do-likarya-za-te-scho-ta-nibito-obrazila-yikhnogo-gendirektora

“Нібулон” позивається до лікаря за те, що та нібито образила їхнього гендиректора

 • 13789 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Закручений сюжет - так у коментарі УНН назвав адвокат Володимир Тимошин, який представляє інтереси головлікаря Миколаївської інфекційної лікарні Світлани Федорової, позов з претензіями СП "Нібулон".

Цитата

“Позов дивний в тому, що Господарський суд подає позов підприємства "НІБУЛОН", і каже, що директор інфекційної лікарні образила їх керівника Вадатурського, і претензії тут не до самої Федорової, а до інфекційної лікарні. Це закручений сюжет, оскільки це не Вадатурський подав на Федорову, а „Нібулон" на інфекційну лікарню, вони досить хитро це зробили", - пояснив адвокат.

За словами Тимошина, зараз "матеріал в дорозі" після того як господарський суд в Миколаєві відмовився розглядати позов, з огляду на те, що це не його компетенція і позов повинен бути розглянутий цивільним судом, і "Нібулон" звернувся до Апеляційного суду в Одесі.

Деталі

Перший позов був поданий у вересні 2021 року. У ньому зокрема вимагалося стягнути з головлікаря Миколаївської інфекційки Світлани Федорової 258 тисяч гривен компенсації, нібито за експертизи. Як розповіла Федорова, після отримання судових документів, позов складався, в тому числі, з її повідомлень в соціальних мережах, де вона висловлювала свою думку. Крім того, Федорова заявляла, що профінансований "Нібулоном" ремонт був проведений неякісно, але говорити про це, ймовірно, на думку бізнесмена, неприпустимо.

"Куди і до кого я можу звернутися?" - запитує Федорова.

Головлікар також повідомила, що невідомі спалили її авто. За її словами, вона подала заяву в поліцію, і експертиза підтвердила, що це був підпал. Але далі розслідування не просунулося і незабаром справа була закрита, незважаючи на те, що були знайдені навіть пляшки із запальною сумішшю.

Контекст

У серпні-вересні 2020 року в одному з відділень "Миколаївського Центру лікування інфекційних хвороб" був проведений ремонт. Проспонсорувала ремонт компанія "Нібулон", вона ж і вибирала підрядників, які виконали роботи. Вже в січні 2021 року у відділенні сталося відразу кілька поривів в системі опалення, що призвело до затоплення приміщення гарячою водою. У лікарні заявляли, що ремонт проведений неякісно і саме це стало причиною аварії.

У "Нібулоні" ж заявили, що причина в гідроударі, а посилилася ситуація через невірні дії співробітників лікарні.
Гендиректор СП "Нібулон" Олексій Вадатурський заявив, що компанія вклала в ремонт 36,4 мільйона гривень. Хоча в ЗМІ називалися і значно менші суми - близько 5 млн грн.

Після скандалу в Миколаївській облраді створили депутатську групу, яка повинна була розібратися в конфлікті. Комісія встановила, що провини "Нібулон" в аварії системи опалення в лікарні немає.

У 2020 році Федорова балотувалася в Миколаївську облраду від партії "Наш край" — це, а також критика проведеного підрядниками ремонту — лягли в основу судового позову Вадатурского до лікаря. Під час виборів "Наш край" заявив про тиск на Федорову з боку гендиректора "Нібулона".

2 серпня 2021 року Служба безпеки України та слідче управління поліції провели обшук у Миколаївській "інфекційці". Причиною 18-годинних обшуків стали підозри в правопорушеннях керівництва лікарні, зокрема і нібито в списанні коштів на будівельні роботи, які проводилися за рахунок компанії "Нібулон". Розслідування у справі триває, однак, Федорова вже здобула перемогу в суді — через суд вона витребувала частину вилучених в ході обшуків документів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 103865 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 100138 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 89991 переглядiв

    Новини по темі

    У ЄС схвалили вакцину Pfizer від COVID-19 для дітей від 5 років

     • 14316 переглядiв