nichna-ataka-rf-na-kiyiv-klichko-prosit-op-ta-uryad-pogoditi-vidstoronennya-golovi-desnyanskogo-rayonu

Нічна атака рф на Київ: Кличко просить ОП та уряд погодити відсторонення голови Деснянського району

 • 775030 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Офісу Президента та уряду з проханням погодити відсторонення голови Деснянського району столиці і виступає за відсторонення керівника медзакладу, після того, як біля укриття у поліклініці загинули троє людей, пише УНН.

Цитата

"Звернувся до Офісу Президента та уряду, які погоджують призначення та звільнення глав районів столиці, про відсторонення голови Деснянського району Дмитра Ратнікова від виконання обовʼязків, поки триває слідство щодо того, чи було відчиненим вночі укриття в поліклініці, біля якої загинули троє людей. Відстороненим має бути і керівник медзакладу, якого призначала Деснянська райадміністрація", - написав Кличко.

З його слів, він дав окреме доручення главам районів столиці негайно перевірити всі укриття, за роботу яких відповідають голови РДА міста.

Нагадаємо

Під час ракетної атаки на Київ у ніч на 1 червня в Деснянського районі люди не змогли потрапити до укриття у медичному закладі. У результаті падіння уламків ракети загинуло троє людей (серед яких одна дитина), які опинилися на вулиці.

За процесуального керівництва Деснянської районної прокуратури міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості з боку посадових осіб медичного закладу, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Мер міста Віталій Кличко вже заявив, що відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Він також додав, що всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені невідкладно.

Водночас у прокуратурі наполягають на необхідності проведення об’єктивного розслідування для визначення винних службових осіб.

Правоохоронці здійснюють слідчі дії в поліклініці та на її території в Деснянському районі Києва, слідство встановлює, чи відчиненим було укриття, вказував Кличко.

Українські Національні Новини

Політика