nichna-ataka-rf-na-zhitomirschinu-rozpochato-kriminalne-provadzhennya

Нічна атака рф на Житомирщину: розпочато кримінальне провадження

 • 541883 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. За фактом нічної атаки росіян на Житомирщину, внаслідок чого пошкоджено житловий будинок та зруйновано об’єкт критичної інфраструктури, розпочали кримінальне провадження, пише УНН з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Деталі

Як вказано, розпочато досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 22 березня уночі війська держави-агресора вкотре здійснили атаку дронами-камікадзе "Shahed" на мирне населення та об’єкт критичної інфраструктури Житомирщини. Унаслідок атаки пошкоджено дах будинку у селі Коростенського району.

Також повідомляється, що руйнувань зазнало виробниче устаткування об’єкта важливої інфраструктури на околиці Житомира. Обстріл спричинив пожежу на значній площі. Наразі триває ліквідація пожежі силами ДСНС. Також створено оперативну слідчу групу за участі прокурорів, слідчих СБУ та поліції для встановлення заподіяних збитків.

Доповнення

Вночі росія здійснила ракетну атаку на низку українських областей. Зокрема, окупанти вдарили по Київщині та Житомирщині. 16 дронів із 21 запущеного ворогом було знищено.

Через нічну ворожу атаку дронами на Київщину до лікарні доставили понад 20 осіб, доля ще п'ятьох людей невідома.

Зокрема, четверо загиблих, 7 осіб травмовано внаслідок влучання безпілотників в будівлю гуртожитку одного із районів Київщини.

У Житомирській області вночі збили три ворожих безпілотники, є пошкодження об'єкта інфраструктури, обійшлося без жертв.

Українські Національні Новини

Війна