niderlandi-vidilyayut-2-5-mlrd-yevro-ukrayini-zelenskiy-uzhe-zidzvonivsya-z-premyerom-ryutte

Нідерланди виділяють 2,5 млрд євро Україні: Зеленський уже зідзвонився з прем'єром Рютте

 • 348358 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Нідерланди виділяють 2,5 млрд євро на допомогу Україні в боротьбі з агресором. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, додавши, що у телефонній розмові подякував за таке рішення прем'єр-міністру країни Марку Рютте, пише УНН.

Цитата

"Провів важливу розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Подякував за рішення виділити 2,5 млрд євро на допомогу Україні в боротьбі з агресором", - написав Зеленський у Twitter.

Деталі

Зеленський наголосив, що українська сторона цінує підтримку Нідерландів. "Працюємо далі разом над зміцненням обороноздатності, енергетичної стійкості, відновленням критичної інфраструктури", - додав він.

Сам Рютте у Twitter уточнив, що Нідерланди виділяють 2,5 млрд євро на 2023 рік - на військову, гуманітарну та дипломатичну допомогу Україні.

Провів важливу розмову з Прем'єр-міністром @MinPres. Подякував за рішення виділити €2,5 млрд на допомогу в боротьбі з агресором. Цінуємо підтримку! Працюємо далі разом над зміцненням обороноздатності, енергетичної стійкості, відновленням критичної інфраструктури.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) December 23, 2022

Доповнення

З початку вторгнення Україна отримала 28 млрд дол. міжнародної допомоги.

Українські Національні Новини

Політика