niderlandi-vislali-chotirokh-rosiyan-cherez-pidozru-v-pidgotovtsi-kiberataki-na-ozkhz

Нідерланди вислали чотирьох росіян через підозру в підготовці кібератаки на ОЗХЗ

 • 17347 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Нідерланди стверджують, що запобігли кібератаці російських хакерів та вислали чотирьох ймовірних російських шпигунів. Про це з посиланням на слова голландського міністра оборони пише видання CBS, передає УНН.

У міністерстві оборони Нідерландів заявили, що служби оборони та розвідки Нідерландів у співпраці з британськими колегами попередили операцію російських військових розвідників.

Міністр оборони Нідерландів Анна Біджлевелд-Шутен зробила оголошення в четвер разом з послом Великобританії в Нідерландах, заявивши, що 13 квітня передбачувана атака на Організацію з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) була попереджена.

Повідомляється, що голландська сторона визначила принаймні чотирьох осіб як російських агентів, пов'язаних з ймовірною операцією ГРУ, і показали зображення автомобіля, який був виявлений припаркованим поряд зі штаб-квартирою ОЗХЗ у Гаазі, повного ймовірного комп'ютерного обладнання та трансформаторів, які використовуються в передбачуваній змові.

Як повідомляв УНН, доповідь Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтверджує, що британка Дон Стерджес померла в Еймсбері від контакту з тією самою нервово-паралітичною речовиною, від якої раніше постраждали в Солсбері екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Українські Національні Новини

Новини Світу