niderlandi-viyavili-60-zarazhenikh-koronavirusom-na-reysakh-z-par-yikh-pereviryat-na-shtam-omicron

Нідерланди виявили 60 заражених коронавірусом на рейсах з ПАР: їх перевірять на штам Omicron

 • 24705 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Органи охорони здоров'я Нідерландів заявили, що 61 людина, яка прибула в Амстердам двома рейсами з Південної Африки в п'ятницю, дала позитивний результат на COVID-19, і вони проводять додаткове тестування, щоб визначити, чи є серед них випадки інфікування недавно виявленим варіантом коронавірусу Omicron. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Деталі

За повідомленням, близько 600 пасажирів з Кейптауна і Йоганнесбурга прибули в аеропорт Амстердама "Схіпхол" двома рейсами в п'ятницю.

Міністерство охорони здоров'я Нідерландів заявило, що рано вранці в суботу 61 тест дав позитивний результат.

"Мандрівники з позитивним результатом тесту будуть поміщені в ізоляцію в готелі в Схіпхолі або поруч з ним", - йдеться в заяві органів охорони здоров'я.

"Що стосується позитивних результатів тестів, ми якнайшвидше з'ясовуємо, чи є вони новим варіантом, що викликає занепокоєння, тепер званим "Омікрон", - вказали у відомстві.

Раніше

Вчора стало відомо, що Нідерланди вводять нові карантинні заходи від п'ятниці, намагаючись стримати сплеск COVID-19.

Уряд Нідерландів заборонив всі авіаперельоти з південної частини Африки рано вранці в п'ятницю. Міністр охорони здоров'я Уго де Йонге сказав, що пасажири, які вже прямують до Нідерландів, повинні будуть пройти тестування і карантин після прибуття.

Представник органів охорони здоров'я Кеннемерланда, регіону, який контролює Схіпхол, сказав, що позитивні випадки були проаналізовані нідерландською академічною медичною лікарнею, щоб визначити, чи є вони новим штамом.

Окрім того, влада повідомила про закриття барів, ресторанів і більшості магазинів у нічний час у межах боротьби з новою хвилею COVID-19.

Reuters повідомляє, що в п'ятницю лікарні отримали вказівку відкласти всі неекстренні операції, щоб звільнити ліжкомісця у відділеннях інтенсивної терапії.

Доповнення

Деякі країни ухвалили рішення про закриття кордонів з країнами Африки. Так, кілька країн Євросоюзу заборонили в'їзд на свою територію туристам з країн Африки.

Слідом за ЄС про закриття кордонів повідомив Ізраїль. Вчора стало відомо, що там зафіксували перший випадок інфікування новим штамом коронавірусу B. 1.1.529 у громадянина, який повернувся з Малаві.

Окрім того, адміністрація Сполучених Штатів ухвалила рішення призупинити прийом приїжджих з восьми африканських країн через ризик поширення нового штаму коронавірусу.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. За даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. На поточний день найбільша кількість людей, інфікованих цим варіантом коронавірусу, перебуває в ПАР. Їх налічується 77 осіб. Всі вони проживають на території південноафриканської провінції Гаутенг, де розташовані столиця країни Преторія і мегаполіс Йоганнесбург. Ще чотири випадки захворювання, викликаного B. 1.1.529, виявлені в Ботсвані, один — в Гонконзі. Тим часом місцеві фахівці вважають, що носіїв нового штаму в ПАР більше, адже він має високу активність і здатний швидше проникати в людський організм.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу