niderlandi-zayavili-pro-zakrittya-posolstva-u-sudani

Нідерланди заявили про закриття посольства у Судані

 • 432529 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра повідомив у Twitter про закриття посольства у столиці Судану - Хартумі, передає УНН.

Цитата

"Посольство Нідерландів у Хартумі наразі закрито. Робота буде продовжена якомога далі від регіону... Ви в Судані і вам потрібна термінова допомога? Зверніться до всесвітнього контакт-центру Нідерландів за номером +31 247 247 247", - написав Гукстра.

Додамо

Крім того, глава МЗС Нідерландів додав, що країна разом з міжнародними партнерами працює над евакуацією людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Судані атакували в'язницю, де утримують колишніх лідерів режиму Омара аль-Башира

Нагадаємо

Нещодавні бойові дії спалахнули в столиці Хартумі та в інших містах по всій країні, оскільки напруження між головнокомандувачем армією генералом Абделем Фаттахом аль-Бурханом та генералом Мохамедом Хамданом Дагало, лідером Сил оперативної підтримки, відомим як Хемедті досягло межі.

Генерали очолили військовий переворот у жовтні 2021 року, зірвавши перехід до демократії, який розпочався після повалення правителя Омара аль-Башира внаслідок народного повстання чотири роки тому.

Але розбіжності між двома генералами почали швидко загострюватися, особливо після того, як у грудні минулого року військові, RSF та коаліція цивільних партій підписали попередню політичну угоду, за якою військові погодилися передати владу.

Недавні бойові дії загрожують занурити Судан у ширший конфлікт і зробити перехід країни до цивільного правління ще важчим.

Українські Національні Новини

Новини Світу