nikhto-ne-khoche-pomirati-bilshe-100-lyudey-zatrimano-na-aktsiyakh-protestu-po-vsiy-rosiyi-pislya-ogoloshennya-mobilizatsiyi

"Ніхто не хоче помирати": більше 100 людей затримано на акціях протесту по всій росії після оголошення мобілізації

 • 123640 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Понад 100 людей було заарештовано під час акцій протесту по всій росії після оголошення путіним про часткову мобілізацію. Про це УНН пише посилаючись на ОВД-Інфо.

Деталі

Сьогодні путін оголосив часткову мобілізацію, після чого шойгу наказав покликати на війну в Україні 300 тисяч людей. На це одразу ж відреагували протестні рухи та закликали виходити на акції проти рішення президента.

"Це означає, що тисячі російських чоловіків - наших батьків, братів і чоловіків - будуть кинуті в м'ясорубку війни, - заявила антивоєнна коаліція "Весна". - Тепер війна прийшла в кожну оселю і в кожну сім'ю".

Незалежна моніторингова група ОВД-Інфо повідомила, що на антимобілізаційних акціях затримано понад 100 людей.

За даними ОВД-Інфо, затримання пройшли в Іркутську та Красноярську, Єкатеринбурзі, Челябінську, Новосибірську, Улан-Уде, Томську, Уфі, Пермі, Бєлгороді та Москві.

Прокуратура Москви в середу опублікувала заяву, в якій застерігає громадян від участі в акціях протесту та погрожує їм 15 роками позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Новини Світу