nikhto-ne-mozhe-zavaditi-turechchini-vikoristati-pravo-na-zberezhennya-vlasnoyi-bezpeki-erdogan

Ніхто не може завадити Туреччині використати право на збереження власної безпеки – Ердоган

 • 1310594 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Президент Ердоган заявив у неділю, що ніхто не може завадити Туреччині використати право на збереження власної безпеки. Про це інформує агенство Anadolu, пише УНН.

Цитата

"Туреччина має право на будь-які розпорядження в районах, які вона визначила за межами та всередині своїх кордонів для власної безпеки", - заявив Реджеп Тайіп Ердоган на зустрічі в Стамбулі.

"Ніхто не може завадити нам скористатися цим правом", - сказав він, маючи на увазі транскордонну операцію країни, що нещодавно почалася, на півночі Іраку і Сирії.

Ердоган додав, що Туреччина "нейтралізувала" 480 терористів у рамках операції "Кіготь-замок", що триває, на півночі Іраку.

Туреччина розпочала операцію у квітні, щоб завдати удару по укриттям терористичної організації РПК у регіонах Метіна, Зап та Авасін-Басян на півночі Іраку, розташованих неподалік турецького кордону.

Їй передували операції "Кіготь-Тигр" і "Кіготь-Орел", розпочаті в 2020 році для викорінення терористів, що ховаються на півночі Іраку.

Нещодавно Туреччина розпочала операцію "Кіготь-меч" у Сирії.

Додамо

У своїй більш ніж 35-річній терористичній кампанії проти Туреччини РПК, внесена до списку терористичних організацій Туреччиною, США та ЄС, несе відповідальність за загибель понад 40 000 осіб, включаючи жінок, дітей та немовлят.

Українські Національні Новини

Новини Світу