nimechchina-gotova-obgovoryuvati-zakhodi-schodo-strimuvannya-tsin-na-gaz-ministr-finansiv-krayini

Німеччина готова обговорювати заходи зі стримування цін на газ у ЄС

 • 191227 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Німеччина готова обговорити заходи, які можуть стримати ціни на газ і електроенергію в Європейському Союзі. Про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Нам потрібно розв'язувати цю проблему в корінні. Тому я відкритий для спільних кроків на міжнародних газових ринках і реформування структури наших енергетичних ринків, щоб ціни для споживачів більше не визначалися ціною на газ", - сказав він напередодні зустрічі міністрів фінансів країн-членів ЄС.

Деталі

Раніше у коментарі німецькому телеканалу ZDF Лінднер заявив, що Берлін підтримує "захисний щит" ФРН на 200 мільярдів євро для фінансування допомоги через високі ціни на енергоносії та відхилив заклики до спільних запозичень ЄС.

Він повідомиа, що спільний борг "не допоможе" Німеччині в довгостроковій перспективі "зміцнити конкурентоспроможність або стабілізувати фінанси держав".

Нагадаємо

У четвер, 29 вересня, канцлер Німеччини Олаф Шольц запропонував "захисний щит" на 200 мільярдів євро (194 мільярди доларів), щоб захистити компанії та споживачів від впливу різкого зростання цін на енергоносії.

Українські Національні Новини

Новини Світу