nimechchina-mozhe-zbilshiti-oboronnu-pidtrimku-ukrayini-do-2-mlrd-yevro

Німеччина може збільшити оборонну підтримку України до 2 млрд євро

 • 141123 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. В Уряді Німеччини планують виступити з пропозицією про збільшення у 2023 році бюджету на оборонну підтримку України з 697 млн євро до 2 млрд євро. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram за підсумками зустрічі з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером, передає УНН.

Цитата

"Збільшення фінансування оборонної підтримки України та виключення росії з FATF обговорили з Федеральним міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером. В Уряді Німеччини планують виступити з пропозицією про збільшення у 2023 році бюджету на оборонну підтримку України з 697 млн євро до 2 млрд євро. Висловив міністру вдячність від держави та всіх українців за підтримку цієї ініціативи", - написав Шмигаль.

За його словами він з Міністром фінансів України розповіли про нагальні потреби у відновленні енергетичної інфраструктури, а також обговорили подальше фінансове співробітництво в довгостроковій перспективі й підтримку Німеччиною виділення макрофінансової допомоги від ЄС.

"Подякували ФРН за підтримку санкцій проти агресора. Розраховуємо на ухвалення рішення про виключення росії з Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF)", - повідомив Шмигаль.

Доповнення

Міністр оборони Крістін Ламбрехт і міністр закордонних справ Анналена Бербок у листі до міністра фінансів Крістіана Лінднера закликали збільшити суму в 697 мільйонів доларів, уже заплановану в бюджеті Німеччини на 2023 рік для допомоги українським військовим, приблизно до 2,17 мільярда доларів.

Берлін зазнав деякої критики з боку офіційних осіб Києва та в самій Німеччині за відмову послати в Україну важке озброєння, такі як бойові танки. Берлін заявляє, що хоче координувати будь-які подібні кроки зі своїми союзниками.

Українські Національні Новини

Політика