nimechchina-namagayetsya-peretvoriti-yevrosoyuz-na-chetvertiy-reykh-kachinskiy

Німеччина намагається перетворити Євросоюз на "четвертий рейх" - Качинський

 • 34173 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Голова правлячої партії Польщі "Право і справедливість", віце-прем'єр Ярослав Качинський заявив, що Німеччина намагається перетворити Європейський Союз на "німецький четвертий рейх". Про це УНН повідомляє з посиланням на "Gazeta Polska".

Цитата

"Суд Європейського Союзу є основним інструментом для втілення федералістських ідей про "четвертий Рейх". Він вільний тлумачити європейські закони, і робити навіть узуративні висновки... Якби ми, поляки, погодилися з таким сучасним уявленням, ми були б принижені", - заявив Качинський.

Віце-прем'єр також додав, що деякі країни "не в захваті від перспективи створення четвертого німецького рейху на основі ЄС".

Нагадаємо

19 жовтня цього року, в Європарламенті пройшли дебати ЄС і Польщі про верховенство права Євросоюзу. Глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляйен пригрозила Варшаві економічними санкціями, а польський прем'єр Матеуш Моравецький заявив про неприйняття шантажу. Депутати, у свою чергу, виступили з різкою критикою польської влади.

Абсолютна більшість заявила на дебатах про неприйнятність польської позиції; деякі також звинуватили прем'єр-міністра Матеуша Моравецького, який сидів весь цей час в залі, у брехні і встановленні диктатури в країні, не уникаючи навіть формулювань про нацизм.

При цьому, сам Матеуш заявив, що Польща не відмовляється від дотримання європейського права, але вищим законом в країні залишається Конституція.

За його словами, право ЄС перевершує національне право тільки на рівні законів. "Конституція залишається вищим законом у Польщі", - констатував прем'єр, зазначивши, що аналогічний підхід раніше був затверджений конституційними судами Данії, Франції, ФРН та інших країн.

Після дебатів, голова провідної фракції Європарламенту - Європейської народної партії - Манфред Вебер попередив про можливий вихід Польщі зі складу ЄС на тлі суперечки Брюсселя і Варшави про пріоритет європейського права над національним. В інтерв'ю Redaktionsnetzwerk Deutschland він зазначив, що "якщо питання верховенства закону і дії (норм) європейського права не буде вирішене, то існує ризик вимушеного виходу Польщі з ЄС через чорний хід".

Українські Національні Новини

Новини Світу