nimechchina-ne-povinna-stoyati-na-shlyakhu-viyskovoyi-pidtrimki-ukrayini-vitse-kantsler

Німеччина не повинна стояти на шляху військової підтримки України – віце-канцлер

 • 583622 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Німеччина не повинна стояти на шляху військової підтримки України з боку інших країн, заявив віце-канцлер Роберт Хабек, маючи на увазі прагнення Польщі відправити в Україну бойові танки Leopard німецького виробництва, передає УНН посилаючись на Reuters.

Цитата

"Німеччина не повинна стояти на шляху інших країн, які ухвалюють рішення на підтримку України, незалежно від того, які рішення приймає Німеччина", - сказав Хабек у Берліні, відповідаючи на запитання журналіста про цю ініціативу.

Тим не менш, Хабек був більш обережний, коли його запитали, чи відправить Німеччина свої танки в Україну, заявивши, що країна ухвалить рішення "у союзі з іншими партнерами та країнами" — позиція, яка перегукується з лінією канцлера Шольца про те, що Берлін має тісно координувати такі кроки із партнерами, насамперед США.

Додамо

Слова Хабека знаменують собою останній поворот у гострих дебатах щодо постачання Україні сучасних бойових танків західного виробництва. Минулого тижня США, Франція та Німеччина домовилися про відправку до Києва легких танків та бойових машин піхоти. А Велика Британія розмірковує, чи відправляти бойові танки Challenger 2.

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт також заявила у четвер, що "немає запитів від Польщі чи інших країн на постачання Leopard".

В даний час танки Leopard 2 використовують велику кількість європейських країн, включаючи Німеччину, Польщу, Данію, Фінляндію, Іспанію та Грецію.

Українські Національні Новини

Новини Світу