nimechchina-ne-zgodna-z-pravkami-yevrokomisiyi-po-pivnichnomu-potoku-2

Німеччина не згодна з правками Єврокомісії щодо "Північного потоку-2"

 • 11057 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Німеччина не згодна з правками Європейської комісії з будівництва газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на юридичний висновок Німеччини, передає УНН.

Так, у висновку Німеччини сказано, що Єврокомісія не зуміла продемонструвати "ніяких пояснень або зрозумілих аргументів, які показали б, як запропоновані зміни можуть сприяти цілям Енергетичної союзу".

Німеччина вважає, що в поправках взагалі немає ніякої необхідності. Дія європейського законодавства в повній мірі поширюється на компанії і інфраструктуру, до якої на території Євросоюзу підключаються морські газопроводи.

Це позбавляє сенсу ініціативу поширити імпорт газу в Європу через трубопроводи вимоги про поділ постачальника і транзитера або "допуск третіх сторін".

Ступінь юридичного опрацювання запропонованих змін при цьому викликає у Німеччині великі сумніви. Вони "не застосовуються ні з точки зору європейського, ні з точки зору міжнародного права", йдеться у висновку.

Відзначено, що розроблені Єврокомісією поправки в Газову директиву передбачають можливість поширення норм європейського енергетичного законодавства на вхідні з третіх країн до Європи газопроводи. Зокрема, чиновники можуть отримати право вимагати поділу функцій постачальника та транзитера або допуску до труби третіх сторін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща виступає проти реалізації проекту "Північний потік-2", який спрямований на шантаж Польщі, України та інших європейських країн, і вітає останні американські санкції проти Росії.

Українські Національні Новини

Політика