nimechchina-obgovoryuye-iz-soyuznikami-garantiyi-bezpeki-ukrayini

Німеччина обговорює із союзниками гарантії безпеки України

 • 137042 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Німеччина обговорює зі своїми союзниками гарантії безпеки для України у рамках підготовки до періоду після війни в Україні, заявив у неділю телеканалу ARD канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це УНН інформує посилаючись на Reuters.

Цитата

«Ми обговорюємо з близькими друзями питання щодо гарантій безпеки, які ми можемо дати. Це безперервний процес. Зрозуміло, що він не буде таким, якби хтось був членом НАТО», — сказав Шольц.

«Цілком ясно, що це питання, яке ретельно готується в дипломатичній сфері до того дня, який, як ми сподіваємося, скоро настане, коли війна закінчиться», — додав він.

Контекст

Українська делегація на переговорах у Стамбулі 29 березня передала російській стороні своє бачення міжнародного документа, який зафіксує гарантії безпеки для України.

Ключова вимога — гарантії безпеки України мають бути аналогічними до 5 статті НАТО. Тобто якщо хтось нападе на Україну, гаранти мають протягом 3 днів провести консультації та забезпечити необхідну допомогу: надати озброєння, ввести свої війська та закрити небо. Серед гарантів Україна бачить країни Ради безпеки ООН, зокрема Велику Британію, Китай, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Польщу, Італію та Ізраїль.

Українські Національні Новини

Новини Світу