nimechchina-obitsyaye-vidmovitisya-vid-vugillya-do-2038-roku

Німеччина хоче відмовитися від вугілля до 2038 року

 • 9385 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Німеччина повинна відмовитися від використання вугілля при виробництві електроенергії найпізніше до кінця 2038 року. Таке рішення прийняла урядова комісія, в яку входять 28 експертів. "За" висловилися 27 фахівців. Засідання тривало більше двадцяти годин. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

"Ми це зробили!" - констатував глава комісії Рональд Пофалла. "Більше 96% експертів затвердили проект, який обговорювався всю минулу ніч. Якщо ми дійсно здійснимо намічене, а ми вважаємо, що це можливо - тоді ми опинимося в групі країн, які обіцяли відмовитися від використання вугілля до 2030 року".

Комісія, до якої входять представники промислових підприємств, профспілок, природоохоронних організацій, наукових кіл, виносить свої пропозиції кабінету міністрів. Тепер остаточне рішення - за владою. Остання шахта для видобутку кам'яного вугілля на території Німеччини закрилася в Рурському басейні в грудні 2018 року. Однак його використання в якості джерела енергії не припинилося. ФРН імпортує вугілля з інших країн.

Нагадаємо, Україна скоротила запаси вугілля.

Українські Національні Новини

Новини Світу