nimechchina-ochikuye-scho-omicron-stane-dominuyuchim-shtamom-protyagom-3-tizhniv

Німеччина очікує, що Omicron стане домінуючим штамом протягом 3 тижнів

 • 11554 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Варіант Omicron стане домінуючим штамом коронавірусу в Німеччині протягом трьох тижнів, і країна замовила 80 мільйонів доз специфічної вакцини проти штаму Omicron для доставки в квітні або травні. Про це пише Reuters, інформує УНН.

Цитата

"Наступальна кампанія є нашим найважливішим будівельним блоком у боротьбі з Omicron, — заявив міністр охорони здоров’я Німеччини Карл Лаутербах на пресконференції в середу. - Рівень захисту від серйозних симптомів COVID-19 після повторного щеплення дуже високий. Я б оцінив, що він перевищує 90%".

Деталі

Німеччина замовила 80 мільйонів доз вакцини виробництва BioNTech, спеціально націленої на Omicron, яка має надійти в квітні або травні. Окрім того, було замовлено чотири мільйони доз нещодавно схваленої вакцини Novavax, яка вважається більш прийнятною для скептиків вакцинації, і 11 мільйонів доз нової вакцини Valneva, яка очікує на реєстрацію, сказав Лаутербах.

Однак, незважаючи на прискорене розгортання бустерної вакцинації, Лотар Вілер, президент німецького Інституту інфекційних захворювань Роберта Коха (RKI) сказав, що людям слід обмежити контакти до абсолютного мінімуму.

"Різдво не повинно стати іскрою, яка починає спалахувати Omicron", - сказав Вілер на тій же пресконференції.

У вівторок німецькі чиновники погодилися ввести обмеження на приватні зібрання, закрити нічні клуби та дискотеки та заборонити глядачів на футбольних матчах з 28 грудня.

Додамо

У середу Німеччина повідомила про 45 659 нових випадків коронавірусу, що на 5 642 менше, ніж тиждень тому, тоді як кількість померлих зросла на 510 випадків.

Українські Національні Новини

Новини Світу