nimechchina-ocholila-sili-peredovogo-rozgortannya-nato

Німеччина очолила сили передового розгортання НАТО

 • 6174 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Німеччина з 1 січня очолили Об’єднані оперативно-тактичні сили підвищеного рівня готовності (VJTF). Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАТО.

"У вівторок, 1 січня 2019 року, німецькі війська очолили Об'єднану оперативну групу підвищеної готовності (VJTF), забезпечивши резерв з тисячі солдатів і готовність до розгортання протягом декількох днів. Німеччина змінює Італію, яка забезпечувала провідну бригаду VJTF в 2018 році", - повідомили у НАТО.

VJTF у 2019 році базуватиметься на німецькій 9-й танковій бригаді. Нідерланди і Норвегія підтримають німецький контингент авіацією і силами механізованої піхоти. Франція, Бельгія, Люксембург, Чехія, Латвія і Литва також нададуть війська. Разом вони сформують багатонаціональну бригаду з приблизно 8 тисяч військовослужбовців.

"В 2019 році дев'ять союзників долучаться до VJTF. Це переконливий приклад наших можливостей і нашої рішучості працювати разом. Після активації VJTF, наші сили швидкого реагування, можуть негайно перейти до захисту будь-якого союзника від будь-якої загрози", - заявила речниця НАТО Оана Лунгеску.

Додамо, Об'єднана оперативна група підвищеної готовності - спеціальна передова бригада НАТО в складі сил швидкого реагування НАТО для швидкого розгортання. Рішення про створення було ухвалено на ньюпортском саміті НАТО в 2014 році. Створено після анексії Криму Російською Федерацією та початку конфлікту на сході України з метою зміцнення східноєвропейського флангу НАТО і підвищення рівня реагування на потенційні загрози. 

Як повідомляв УНН, майже половина українців вважають вступ у НАТО найкращим варіантом гарантування безпеки.

Українські Національні Новини

Новини Світу