nimechchina-peredast-ukrayini-50-btr-dingo-dvi-rszv-mars-ii-ta-200-raket

Німеччина передасть Україні 50 БТР Dingo, дві РСЗВ MARS II та 200 ракет

 • 190862 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Німеччина передасть Україні дві самохідні РСЗВ MARS II та 200 ракет до них. Крім цього, вперше з початку російсько-української війни країна надасть Києву бронетехніку, а саме 50 бронетранспортерів Dingo. Про це інформує УНН, посилаючись на Spiegel.

Деталі

"Жорстокий напад росії на Україну є переломним моментом. І ми однозначно підтримуємо українців у мужній боротьбі проти росії", - сказала міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт: "Приємно бачити успіхи, яких Україна змогла досягти за допомогою німецької зброї в останні дні."

За інформацією німецького видання BILD, Берлін при тісній координації кількох федеральних міністерств з кінця липня розглядав постачання Dingo як альтернативу бронетранспортера Fuchs.

Dingo – це броньована та опціонально озброєна машина, яка використовується для патрулювання та розвідки. Бундесвер має понад 500 автомобілів Dingo у різних модифікаціях.

Ламбрехт зазначила, що уряд Німеччини і надалі підтримуватиме ЗСУ у відсічі російських окупантів. Проте, під час заходу поставки БМП і бойових танків, які Київ просить з початку повномасштабного вторгнення, анонсовані не були, пише Spiegel.

Нагадаємо

Канцлер ФРН Олаф Шольц у інтерв'ю Politico знову відкинув постачання в Україну важкої техніки. Він заявив, що такі кроки мають бути погоджені між союзниками і жодна інша країна не спрямовує в Україну західні бойові танки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував Німеччину за відмову передавати ЗСУ танки та бойові машини.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі