nimechchina-planuye-vvesti-60-mln-busternikh-scheplen-dlya-borotbi-z-omicron

Німеччина планує ввести 60 млн бустерних щеплень для боротьби з Omicron

 • 13739 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Німеччина активізувала кампанію ревакцинації проти COVID-19, оскільки країна готується до нової хвилі пандемії через дуже інфекційний варіант Omicron. Про це пише DW, передає УНН.

Деталі

Органи охорони здоров’я підтвердили в п’ятницю, що наразі по всій країні було зроблено 29 мільйонів повторних щеплень, і майже 33 мільйони будуть доступні для всіх протягом наступних трьох тижнів.

"Ми обрали шлях "ревакцинації з рекордною швидкістю", щоб зменшити смертність і важкі захворювання від Omicron, – написав у Twitter міністр охорони здоров’я Карл Лаутербах. - Бустерна вакцина знижує ризик. Проведення якомога більшої кількості бустерних щеплень залишається нашою стратегією", – додав він.

За даними міністерства охорони здоров’я, уряд закупив 30 мільйонів доз вакцини Moderna, а також 3 мільйони доз вакцини Pfizer-BioNTech.

Майже 74% 83-мільйонного населення Німеччини отримали принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу, тоді як 36% отримали ревакцинацію.

Доповнення

Європейські країни, включаючи Велику Британію, Францію, Італію та Іспанію, цього тижня зареєстрували рекордні випадки коронавірусу.

Німецький Інститут Роберта Коха у п'ятницю повідомив про 35 431 нових випадків зараження коронавірусом за добу та 370 летальних випадків.

Наразі органи охорони здоров’я повідомили про 3 198 випадків Omicron в Німеччині, але експерти кажуть, що фактична кількість може бути набагато вищою.

За останніми офіційними даними, щонайменше одна людина померла після позитивного тесту на Omicron, а 48 пацієнтів пройшли лікування в лікарнях.

Українські Національні Новини

Новини Світу