nimechchina-posilyuye-covid-obmezhennya-variant-omicron-shiritsya-nadshvidkimi-tempami

Німеччина посилює Covid-обмеження. Варіант Omicron шириться надшвидкими темпами

 • 16930 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Німці, на всій території країни, стикнуться з посиленням правил, що регулюють як приватне, так і громадське життя, щоб уповільнити хвилю коронавірусної інфекції, спровокованої варіантом Omicron. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

З понеділка мають бути обмежені збори як у приміщенні, так і на відкритому повітрі, а розважальні заклади – від тренажерних залів до басейнів і нічних клубів до кінотеатрів – закриються в кількох штатах, а ресторани будуть закриватися раніше.

Новорічні феєрверки, які зазвичай проводять приватні домогосподарства і влаштовують на більшості німецьких вулиць, скасовано другий рік поспіль.

Більш жорсткі заходи захисту застосовуватимуться до тих, хто досі не вакцинувався, або тих, хто за медичними показаннями не може це зробити, але щеплених і тих, хто одужав від Covid-19, також чекає новий діапазон обмежень.

Приватні зібрання обмежуються максимум 10 осіб для тих, хто вакцинований або одужав. У випадку невакцинованих людей, до двох інших осіб на домогосподарство. Діти до 14 років виключені із обмежень.

Вимога носіння медичної маски, запроваджена майже рік тому, залишається в силі в магазинах і громадському транспорті, а також необхідність пред’явлення сертифікату про вакцину в тих місцях, куди доступ можливий лише для тих, хто вакцинований.

Політики кажуть, що план полягає в тому, щоб придушити поширення набагато більш заразного варіанту Omicron і використати час, отриманий від його уповільнення, для того, щоб надати допомогу якомога більшій кількості німців.

Доповнення

Трохи менше 71% німців отримали дві дози вакцини, а 36% отримали ревакцинацію.

Перед Різдвом канцлер Олаф Шольц поставив ціль, щоб вакцини були доставлені 80% населення до 7 січня. Але в понеділок уряд визнав, що відстає від графіка, і йому доведеться продовжити термін до кінця січня.

Наразі Omicron був виявлений у всіх 16 німецьких землях, але ще не здобув перевагу над варіантом Delta, який залишається домінуючим, але очікується, що обійде його найближчими днями.

Експерти кажуть, що в Німеччині може бути до 700 000 випадківOmicron на день, що призведе до масового карантину.

Політики неохоче говорять про введення подальшого загальнонаціонального карантину, сподіваючись натомість, що нинішньої хвилі заходів буде достатньо.

Українські Національні Новини

Новини Світу