nimechchina-rozglyadaye-mozhlivist-vidpravlennya-gaubits-v-ukrayinu

Німеччина розглядає можливість відправлення гаубиць в Україну

 • 141633 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. У спільній заяві СДПН, "Зелених" та ВДП, а також опозиційної фракції "Союз" серед іншого йдеться, що Німеччина поставить Україні зброю для самооборони відповідно до Статуту ООН. Федеральному уряду пропонується продовжити і, по можливості, прискорити постачання обладнання та розширити постачання важких озброєнь та складних систем. Про це УНН пише з посиланням на Welt.

Яку зброю має отримати Україна?

Після довгих вагань федеральний уряд вперше оголосив про постачання Україні системи важкого озброєння — йдеться про зенітний танк "Гепард". Навчання оволодіння технікою українських військових пройде у Німеччині.

За словами канцлера Шольца, також мають бути доставлені міномети і гранатомети.

Газета Welt повідомляє, що компанія Krauss-Maffei Wegmann подала заявку на отримання дозволу на постачання Україні 100 танкових гаубиць Panzerhaubitze.

Що вже Німеччина поставила Україні?

З початку війни Україна отримала з Німеччини 2500 зенітних ракет, 900 протитанкових гранатометів із боєкомплектом 3000 снарядів, 100 кулеметів та 15 бункерних пускових установок із 50 реактивними снарядами. Також 100 000 ручних гранат, близько 5 300 зарядів вибухової речовини, понад 16 мільйонів патронів до стрілецької зброї від штурмових гвинтівок до великокаліберних кулеметів та 5 000 касок.

Що постачають інші країни?

США постачають Україні більшу частину важкого озброєння. До них відносяться протитанкові комплекси Javelin, гаубиці, бронетехніка, безпілотники та ракети Stinger. Крім того, від початку президентства Байдена США направили Україні близько чотирьох мільярдів доларів військової допомоги.

За інформацією НАТОвських кіл, Чехія стала першою країною, що поставила танки радянської розробки. Тим часом Польща підтвердила, що крім безпілотників та протитанкових комплексів Javelin вона також постачала в Україну танки. За даними ЗМІ - 40 радянських танків Т-72. Словаччина також передала Україні зенітно-ракетний комплекс С-300.

Велика Британія заявляє, що наразі вона поставила Україні понад 200 000 одиниць зброї, у тому числі 4800 одиниць протитанкової зброї NLAW та Javelin. З Франції прибула важка артилерія, зокрема гаубиці "Цезар".

Минулого тижня Канада вперше відправила гаубиці до України. Раніше вона обмежувалося так званою захисною зброєю, такою як ручні гранати та боєприпаси.

Українські Національні Новини

Новини Світу