nimechchina-ta-ispaniya-domovilisya-pro-neobkhidnist-prodovzhennya-budivnitstva-gazoprovodu-cherez-pireneyi-frantsiya-protestuye

Німеччина та Іспанія домовилися про необхідність продовження будівництва газопроводу через Піренеї. Франція протестує

 • 201420 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Німеччина та Іспанія підтвердили свою підтримку будівництва газопроводу між Іспанією та Францією через Піренеї до 2025 року в рамках низки планів, узгоджених під час урядових консультацій у середу, передає УНН з посиланням на FAZ.

Деталі

Згідно з планами, водень, отриманий із відновлюваних джерел, пізніше транспортуватиметься трубопроводом, хоча Франція виступає проти цієї ідеї.

Цей захід обговорювався під час переговорів між офіційними особами Іспанії та делегацією Німеччини на чолі з канцлером Олафом Шольцем та вісьмома з його 16 міністрів, у тому числі міністром економіки Робертом Хабеком, міністром фінансів Крістіаном Лінднером та міністром закордонних справ Анналеною Бербок.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес привітав Шольца з військовими почестями у порту Ла-Корунья на перших урядових консультаціях між двома країнами за дев'ять років.

План дій охоплює широкий спектр сфер політики, від освіти до економіки, оборони та безпеки, і повинен був бути ухвалений пізніше протягом вечора.

Трубопровід Midcat, до створення якого закликають Шольц та Санчес, проходитиме з Барселони через Піренеї, щоб з'єднатися з французькою мережею в Барбайрі на півдні Франції.

Робота над трубопроводом уже розпочалася. В Іспанії він уже завершений до Хостальріка, за 106 км на південь від кордону, а у Франції ще не завершено 120 км.

Проект було скасовано у 2017 році, тому що він був економічно нежиттєздатним, але з того часу енергетичні розрахунки в Європі змінилися: наприклад, ціни на газ досягли рекордно високого рівня, оскільки країни намагаються знайти інші джерела енергії через скорочення кремлем постачання.

Запланований трубопровід транспортуватиме природний газ, закуплений Іспанією та Португалією. Водночас Іспанія та Португалія мають загалом сім терміналів зрідженого природного газу. Ще одним джерелом газу стануть два газопроводи, якими поставлятиметься газ з Алжиру.

Однак Париж, як і раніше, виступає проти будівництва трубопроводу Midcat. Напередодні переговорів із делегацією Німеччини Санчес закликав Францію відмовитися від опозиції проекту. Трубопровід стосується всього ЄС, сказав він німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За словами Санчеса враховуючи війну в Україні, що триває, європейські інтереси, а не інтереси окремих держав, повинні мати пріоритет.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Коронація Чарльза III відбудеться 3 червня 2023 року - Bloomberg

     • 221894 переглядiв