nimechchina-takozh-zvinuvatila-rosiyu-u-masshtabnikh-kiberatakakh

Німеччина також звинуватила Росію у масштабних кібератаках

 • 7531 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. За кібератакою хакерів з групи APT28 на урядові мережі у Німеччині стоїть російська військова розвідка, заявив представник федерального уряду. ФРН закликає Росію утриматись від таких дій. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

"Федеральний уряд також виходить з того, що з високою долею вірогідності за кампанією APT28 стоїть російська військова розвідка ГРУ. Ця оцінка базується загалом на дуже надійних власних фактах та джерелах", - заявив у п'ятницю, 5 жовтня, речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Німецький уряд повністю довіряє оцінці британської та нідерландської влади щодо кібератак з боку Росії.

"Ми засуджуємо такі напади на міжнародні організації та на об'єкти наших союзників. І ми закликаємо Росію виконувати свої зобов'язання та утримуватися від таких дій", - заявив Зайберт.

Як повідомляв УНН, російські хакери, які намагалися викрасти дані Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) у Гаазі, ймовірно, також вчинили атаку у Бельгії.

Нагадаємо, нідерландська військова розвідка MIVD повідомила, що запобігла ймовірній кібератаці на ОЗХЗ, яку готували російські спецслужби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова МЗС Великої Британії звинуватив ГРУ в скоєнні кібератак і пообіцяв відповісти на них

Пізніше Мін’юст США висунув звинувачення у причетності до кібератак семи росіянам, які підозрюються у шпигунстві для російських спецслужб.

Українські Національні Новини

Новини Світу