nimechchina-vidilit-milyard-yevro-byudzhetnoyi-pidtrimki-dlya-ukrayini-minfin

Німеччина виділить мільярд євро бюджетної підтримки для України

 • 66241 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що країна виділить Україні 1 млрд євро (1,06 млрд доларів) у вигляді грантів на зустрічі фінансових представників країн Великої сімки (G7) у четвер, щоб допомогти з короткостроковою потребою у ліквідності. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Цитата

«Я щойно заявив від імені Німеччини на зустрічі, що ми хочемо допомгти Україні у розмірі 1 мільярда євро… у вигляді грантів», — сказав Лінднер журналістам, додавши, що міністри фінансів та центральні банки також обговорили інфляцію.

«Велика сімка усвідомлює, що інфляція нині є одним із найбільших економічних ризиків. Ми повинні зробити злагоджені зусилля — кожен зі своїми можливостями — для боротьби з інфляцією у світі та в наших економіках», — додав він.

Додамо

Японія надасть Україні додаткову фінансову допомогу у розмірі 300 млн доларів у відповідь на запит про короткострокову підтримку з урахуванням економічної кризи, повідомив прем'єр-міністр Фуміо Кісіда.

Доповнення

Україні потрібно щонайменше 15 млрд доларів на найближчі 3 місяці, щоб закрити оперативні потреби бюджету, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на сесії за участю міністрів фінансів країн G7.

Водночас, за словами прем'єра, щомісяця дефіцит українського бюджету становить близько 5 млрд доларів, тому для України дуже важливою є фінансова підтримка ззовні.

Українські Національні Новини

Новини Світу