nimechchina-vzhe-kilka-tizhniv-ne-nadsilaye-ukrayini-zhodnogo-ozbroyennya-der-spiegel

Німеччина вже кілька тижнів не надсилає Україні жодного озброєння - Der Spiegel

 • 172559 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Німеччина за останні кілька тижнів не надіслала Україні жодного озброєння. Про це повідомило німецьке видання Der Spiegel, пише УНН.

Цитата

"Незважаючи на разючі заяви канцлера Олафа Шольца (СДПН), постачання німецької зброї для України все ще не розпочалося", - згідно з інформацією Spiegel.

Деталі

Як зазначається, в електронному листі обраним політикам у сфері безпеки в середу федеральний уряд повідомив, що за тиждень «не було жодних доповнень» до зброї, що поставляється.

Отже, федеральний уряд не надаватиме оновлений список постачань до агентства секретної охорони Бундестагу, повідомляє Spiegel.

За даними видання, зазвичай федеральний уряд щотижня передає оновлений список зброї до Секретного бюро безпеки. Лише декільком членам парламенту дозволено переглядати документи і їм навіть не дозволяється робити нотатки.

Уряд виправдовує це міркуваннями безпеки, оскільки росія може атакувати відповідні транспортні лінії в Україну, якщо про постачання буде оголошено у вільному доступі.

Минулого тижня Spiegel вже повідомляла з посиланням на німецькі та українські джерела, що постачання з Німеччини не надходить уже кілька тижнів. Фактично, останніми тижнями у списку поставок здебільшого запасні частини.

Однак канцлер Шольц у вівторок публічно заявив, що Німеччина є одним з "найважливіших військових прихильників" України і постачає зброю в "дуже великих масштабах".

Нагадаємо

Двома тижнями раніше Канцлер Німеччини Олаф Шольц в одному зі своїх виступів заявив, що Берлін передасть Україні летальну зброю, а також засоби, необхідні для закупівлі всього необхідного.

Українські Національні Новини

Новини Світу