nimechchina-ye-golovnoyu-pereshkodoyu-dlya-posilennya-sanktsiy-proti-rosiyi-premyer-ministr-polschi

Німеччина є головною перешкодою для посилення санкцій проти росії – прем’єр-міністр Польщі

 • 145256 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Німеччина є головною перешкодою на шляху до введення більш жорстких санкцій проти росії. Він додав, що Угорщина такі обмеження не блокує, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ми маємо бачити, що, незалежно від того, як ми ставимося до Угорщини, це четверта така перемога, і ми повинні поважати демократичні вибори. (...) саме Німеччина є основним блокпостом щодо санкцій. Угорщина за санкції", - сказав Моравецький.

Деталі

Заява Моравецького прозвучала після перемоги прем’єр-міністра Віктора Орбана на національних виборах у неділю, 3 квітня. Останнім часом угорський політик зіткнувся з критикою через недостатньо жорстку позицію щодо російської агресії в Україні.

Нагадаємо

Віктор Орбан виграв четвертий термін поспіль на посаді прем’єр-міністра Угорщини. Його передвиборча кампанія містила суперечливу позицію щодо вторгнення росії в Україну.

П’ятий термін Орбана, як зазначають ЗМІ, може стати головоломкою для НАТО та ЄС на тлі зростаючого занепокоєння щодо ставлення Угорщини до війни в Україні та щодо того, чи є вона надійним партнером Альянсу.

Українські Національні Новини

Політика