nimechchina-zaklikaye-kongres-ssha-ne-vvoditi-sanktsiyi-schodo-gazoprovodu-pivnichniy-potik-2

Німеччина закликає Конгрес США не вводити санкції щодо газопроводу "Північний потік - 2"

 • 15569 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Уряд Німеччини закликав членів Конгресу США не вводити санкції щодо газопроводу "Північний потік - 2", стверджуючи, що це "послабить" довіру до США і "в кінцевому підсумку завдасть шкоди трансатлантичній єдності". Про це пише УНН з посиланням на Axios, яке опублікувало неофіційний документ Німеччини.

Цитата

"Німеччина повністю сповнена рішучості успішно реалізувати "Спільну заяву США і Німеччини про підтримку України, Європейської енергетичної безпеки і наших кліматичних цілей" від 21 липня, щоб зміцнити, як Україну, так і європейську енергетичну безпеку і утримати Росію від неналежного використання трубопроводу для агресивних політичних цілей. Ми стурбовані тим, що відновлення односторонніх дій Конгресу США підірве ці спільні зусилля і серйозно послабить трансатлантичну єдність щодо Росії", - йдеться в тексті документа.

Деталі

Також в документі повідомляється, що Північний потік - в даний час не становить загрози для України, поки забезпечується розумний транзит газу.

"Виконання "Спільної заяви" дозволяє нам чинити тиск на Росію, щоб вона виконала свої зобов'язання як відповідального постачальника, а також дотримати поточну угоду про транзит газу з Україною і продовжити його після 2024 року", - наголошується в документі.

Доповнення

Європа зіткнулася з енергетичною кризою через зростання споживання і подорожчання газу. Різке зростання цін на енергоносії в поєднанні з недопоставками викликали звинувачення з боку європейських офіційних осіб в тому, що Росія обмежує поставки, щоб чинити тиск на владу з метою сертифікації нового трубопроводу. Зокрема, президент Росії Володимир Путін пообіцяв збільшити поставки газу, сказавши, що" Північний потік-2 "може бути запущений" на наступний день після " такого схвалення.

Минулого тижня Федеральне мережеве агентство Німеччини призупинило необхідну процедуру сертифікації газопроводу до завершення створення дочірньої швейцарської компанії Nord Stream 2 AG для експлуатації національної ділянки магістралі і передачі їй основних активів і кадрових ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині заявили про можливість запуску "Північного потоку-2" без сертифікації

Українські Національні Новини

Новини Світу