nimechchina-zaprovadzhuye-novi-zhorstki-obmezhennya-dlya-nevaktsinovanikh

Німеччина запроваджує нові жорсткі обмеження для невакцинованих

 • 17198 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Влада Німеччини посилює обмеження для невакцинованих від COVID-19. Про це домовилися влада 16 федеральних земель, в.о. канцлера ФРН Ангела Меркель та майбутній канцлер Олаф Шольц. Про це пише Еuronews, інформує УНН.

Деталі

Тепер нещепленим заборонено доступ до магазинів роздрібної торгівлі, крім аптек та продуктових магазинів. Раніше у всіх регіонах нещепленим обмежили доступ до барів та ресторанів.

Згідно з новими правилами, невакцинованим дозволять зустрічатися тільки в невеликій компанії - максимум із двома людьми, які не проживають з ними. На дітей до 14 років це правило не поширюється.

Також влада планує запровадити обов'язкову вакцинацію населення з лютого 2022 року. Рішення прийматиме Бундестаг. Про це заявила у четвер на прес-конференції в.о. канцлера ФРН Ангела Меркель.

"Обговорення та рішення з питання загальної обов'язкової вакцинації відбуватиметься у Бундестазі. Влада ФРН і федеральних земель попросить раду з питань етики розробити рекомендації до кінця року, - сказала вона. - Потім ця обов'язкова вакцинація, рішення щодо неї, може набути чинності з лютого 2022 року".

Влада не збирається закривати школи, натомість буде посилено масочний режим у навчальних закладах. Футбольні стадіони можна буде заповнювати на 30%, культурні заходи зможуть відвідувати щонайбільше 5 тис. осіб одночасно. Крім того, передбачається залучити до кампанії з вакцинації працівників аптек. Мета – зробити 30 млн щеплень до кінця грудня.

Доповнення

В Німеччині за останню добу виявили понад 73 тисячі нових випадків зараження Covid-19 та 388 смертей.

Рівень вакцинації в Німеччині становить трохи менше 70% та близький до середнього рівня в Європейському Союзі.

Українські Національні Новини

Новини Світу