nimechchina-zbilshuye-kilkist-vaktsinatsiy-v-gontsi-z-delta-variantom

Німеччина збільшує кількість вакцинацій в "гонці" з Дельта-штамом

 • 19236 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Німеччина скоро буде мати під рукою стільки доз вакцини від COVID-19, що зможе пропонувати щеплення навіть просто перехожим в центрі міста, оскільки вона прагне вакцинувати не менше 80% населення. Про це в суботу повідомив міністр охорони здоров'я країни Йенс Шпан, передає УНН.

Деталі

За словами міністра охорони здоров'я, незважаючи на те, що попит як і раніше перевищує пропозицію у багатьох лікарських кабінетах, в найближчі кілька тижнів він перетвориться в надлишок, додавши, що країні необхідно прискорити вакцинацію, щоб запобігти поширенню варіанти Дельта.

Уряд доставить 5 мільйонів доз в регіональні центри вакцинації в перший тиждень липня, а виробник ліків Moderna Inc зможе доставити вдвічі більше доз, які він спочатку обіцяв Німеччині, сказав Шпан в телевізійному шоу, що обговорювало коронавірус.

Це буде означати, що країна перейде до більш активної кампанії, щоб спонукати тих, хто не наважується зробити щеплення, пропонуючи вакцини перехожим в центрі міст або в церквах і мечетях.

Шпан сказав, що вже були введені сотні тисяч доз вакцин, вироблених AstraZeneca і Johnson & Johnson, що не були негайно використані в практиці лікарів. Багато німців вважають за краще вакцину виробництва Pfizer/BioNTech.

Доповнення

В даний час в Німеччині повністю вакциновано більше третини всього населення, в той час як 53% зробили перше щеплення, при цьому тільки в п'ятницю було введено 852 814 доз, повідомило в суботу агентство громадської охорони здоров'я Інституту Роберта Коха (RKI).

Глава RKI Лотар Вілер сказав, що Німеччина хоче вакцинувати не менше 80% населення: "Нам потрібно досягти цієї цифри, щоб у нас був базовий захист".

Незважаючи на те, що рівень інфікування в Німеччині в даний час низький, Шпан сказав, що швидке поширення варіанта Дельта в Великій Британії показав необхідність якнайшвидшої вакцинації.

RKI оголосив в п'ятницю, що Португалія і Росія будуть додані в його список "вірусних зон", який вже включає Велику Британію і що тягне за собою обмеження на поїздки.

Загальна кількість випадків коронавірусу в Німеччині збільшилася на 592 до 3 726 172 в суботу, а кількість загиблих збільшилася на 68 до 90 746 випадків.

Українські Національні Новини

Новини Світу