nimechchyna-hotuie-plan-pidtrymky-viisk-ssha-na-skhidnomu-fronti-nato

Німеччина готує план підтримки військ США на східному фронті НАТО

 • 20639 переглядiв

Німеччина розробляє план підтримки тисяч американських військовослужбовців, які можуть бути розгорнуті на східному фронті НАТО, включаючи логістику, у разі потенційного збройного конфлікту з росією.

Керівництво німецької армії  розробляє план підтримки тисяч військових США, яких можуть відправити на східний фланг НАТО у разі війни, повідомив генерал-лейтенант Бундесверу Андре Бодеманн в інтерв'ю німецькій газеті FAZ, передає УНН із посиланням на британське видання Telegraph

Деталі 

За словами генерал-лейтенанта Бундесверу, армія ФРН розробляє новий, довгостроковий план безпеки з акцентом на цивільну оборону.

Більшість деталей плану є державною таємницею, але старший офіцер повідомив, що план включає логістику харчування для великої кількості американських солдатів, основний внесок в яку зроблять цивільні особи.

Якби, наприклад, американська дивізія рухалася на схід, тисячі танків, тисячі солдатів, то їх потрібно було б нагодувати, а танки заправити або, можливо, відремонтувати

- сказав він в інтерв'ю FAZ. 

За його словами, Бундесвер, ймовірно, займався б матеріально-технічним забезпеченням німецьких солдатів.  А військовим США допомогли б цивільні. 

"Колона отримувала б пальне з заправних станцій або цивільних транспортних засобів, Червоний Хрест надавав би медичну допомогу, а їжу постачав би цивільний кейтеринг. Це був би класичний випадок", - заявив генерал-лейтенант. 

Доповнення 

Як зазначає видання, коментарі Бодеманна пролунали під час візиту прем'єра Британії Ріші Сунака до Берліна, де він заявив, що європейські країни повинні наслідувати приклад Лондона у збільшенні оборонних витрат. 

Як пише Telegraph, що заяви генерал-лейтенанта є останнім свідченням того, що ФРН готується до потенційного збройного конфлікту з рф протягом наступних п’яти років.

Велика Британія переведе економіку на військові рейки, та планує до 2030 року збільшити витрати на оборону до 2,5% ВВП - Сунак23.04.24, 20:33 • [views_0]