nimetska-prokuratura-visunula-obvinuvachennya-rosiyaninu-u-vbivstvi-khangoshvili-v-tsentri-berlina

Німецька прокуратура висунула обвинувачення росіянину у вбивстві Хангошвілі в центрі Берліна

 • 12454 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Генеральна прокуратура Німеччини висунула офіційні обвинувачення громадянину Росії Вадиму С. у вбивстві колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі (Торніке Кавтарашвілі), яке сталося у серпні 2019 року в центрі Берліна, на замовлення російського уряду. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Генпрокуратури Німеччини.

“18 червня 2020 року Федеральна прокуратура висунула обвинувачення громадянину Росії Вадиму К., що має псевдонім Вадим С. Його обвинувачують у вбивстві (§ 211 StGB). Окрім того, його обвинувачують у порушенні закону про зброю (розділ 52 (1) № 2 B WaffG)”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що у обвинувальному акті встановлено, що у невстановлений час 18 липня 2019 року державні органи центральної влади Російської Федерації наказали обвинуваченому ліквідувати Торніке К., громадянина Грузії чеченського походження.

“Він перебував у Німеччині в якості біженця з кінця 2016 року. Передумовою наказу про вбивство було протистояння загиблого російському уряду, урядам автономних республік Чечні та Інгушетії та проросійському уряду Грузії. Торніке К. воював проти Російської Федерації в якості лідера чеченської міліції під час другої чеченської війни з 2000 по 2004 рік. Згодом у 2008 році він від імені грузинського уряду зібрав підрозділ добровольців для захисту Південної Осетії, який, однак, не використовувався завдяки мирним переговорам у грузино-російській війні. Крім того, російська влада класифікувала Торніке К. як терориста і звинуватила його в тому, що він є членом терористичного об'єднання "Кавказький емірат". Обвинувачений прийняв наказ уряду про вбивство”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що він або надіявся отримати фінансову вигоду, або розділяв мотив замовників - вбити політичного опонента та помститись за його участь у попередніх конфліктах з Росією.

“Щоб виконати отримане замовлення, Вадим К. вилетів 17 серпня 2019 року з Москви до Парижа, а звідти 20 серпня 2019 року до Варшави. Вранці 22 серпня 2019 року він вийшов із готелю, в якому проживав у польській столиці, та поїхав до Берліна незрозумілим маршрутом, прибув не раніше полудня того ж дня. Для в’їзду в Шенгенську зону Вадим К. використав паспорт з псевдонімом Вадим С., який був виданий лише 18 липня 2019 року імміграційною службою (УМВС) у Брянську (Російська Федерація)”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що для вбивства він під'їхав до Торніке К. на велосипеді і вистрелив йому в голову. Після чого він зіскочив з велосипеда і вистрелив ще двічі в голову. Обвинуваченого заарештували поблизу місця злочину невдовзі після його скоєння. Досудове розслідування триває з 24 серпня 2019 року.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що ймовірний вбивця чеченського польового командира у Берліні відвідував тренувальні бази спецназу ФСБ.

Українські Національні Новини

Новини Світу