nimetske-rozviduvalne-ahentstvo-zasterihaie-promyslovyi-sektor-vid-naivnosti-u-vidnosynakh-z-kytaiem

Німецьке розвідувальне агентство застерігає промисловий сектор від наївності у відносинах з Китаєм

 • 19095 переглядiв

Німецька розвідка попереджає німецькі компанії бути пильними щодо промислового шпигунства, кібератак та спроб впливу на політику і бізнес з боку Китаю незаконними методами.

Розвідувальне агентство повідомило компаніям ФРН про необхідність остерігатися промислового шпигунства з боку Пекіна, зокрема зауваживши, що конфіденційні документи можуть бути в небезпеці під час мандрівки у Китай. Про це передає УНН із посиланням на Handelsblatt та Reuters.

Деталі

У Німеччині бізнес-компанії та політиків закликають бути дуже пильними у відносинах з авторитарними державами, такими як Китай. Відповідне попередження оголосило Німецьке внутрішнє шпигунське агентство, через кілька днів після того, як трьох громадян Німеччини було заарештовано за підозрою в передачі технологій військового призначення.

Федеральне відомство з питань захисту конституції (BfV) наголошує про низку методів - класичне шпигунство, кібератаки, створення економічних залежностей, викачування технологій - які використовують китайські спецслужби.

Ми все частіше спостерігаємо спроби вплинути на політику, бізнес і науку нелегітимними засобами, а також класичне шпигунство

- сказав віце-президент Федерального відомства з питань захисту конституції (BfV) Сінан Селен.

За словами посадовця, у спецслужб ФРН є численні приклади того, як "можливо, занадто оптимістичне та позитивне ставлення до торгівлі з Китаєм призвело до того, що ці компанії практично були ліквідовані".

Сінан Селен під час заходу про вплив Китаю на безпеку німецьких компаній зазначив, що що китайські фірми наполягають на тому, що вони повністю приватні, але насправді всі вони підкоряються державним інтересам Китаю та підтримуються ними.

Нагадаємо

Колишній співробітник німецької розвідки Карстен Л. заперечує звинувачення у шпигунстві на користь росії та отриманні грошей за передачу країні-окупанту державних секретів Німеччини.

43-річного помічника депутата Європарламенту від AfD затримали в Дрездені за підозрою в шпигунстві на користь китайської розвідки шляхом передачі інформації про переговори і рішення в Європарламенті.