nimetski-avtovirobniki-stavili-eksperimenti-nad-lyudmi

Німецькі автовиробники ставили експерименти на людях

 • 8053 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Німецькі концерни Volkswagen, Daimler і BMW звинуватили у фінансуванні небезпечних експериментів за участі людей та тварин. Про це повідомили у Süddeutsche Zeitung і Stuttgarter Zeitung, передає УНН з посиланням на DW.

Повідомляють, що автовиробники давали кошти на дослідження, що проводилися за згоди самих учасників, здорових людей піддавали дії діоксиду азоту, що вважається однією з найтоксичніших складових вихлопних газів дизельних двигунів.

За даними видань, самі ці експерименти проводилися за підтримки Європейської дослідницької спілки захисту довкілля та здоров'я в транспортній галузі (EUGT).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська влада почала реалізацію плану висадження 50 млн нових дерев на півночі Англії

Експерименти проводили із метою довести, що викиди сучасних дизельних авто не такі токсичні завдяки новим системам очищення.

"В Університетській клініці міста Ахена пройшли обстеження 25 молодих та здорових осіб після того, як вони протягом кількох годин вдихали в різних концентраціях отруйний газ NO₂. Під час експерименту лікарі не помітили жодних ознак негативних наслідків впливу цього газу на людський організм", - йдеться в повідомленні.

Українські Національні Новини

Новини Світу