nimetski-kompaniyi-ne-pratsyuvatimut-v-krimu-shtaynmayer

Німецькі компанії не працюватимуть в Криму - Штайнмаєр

 • 9412 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Німецькі компанії не будуть працювати в Криму, оскільки він анексований Росією. Про це заявив в інтерв'ю виданню "Комерсант" президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає УНН.

"Здійснена в порушення норм міжнародного права анексія Криму" не дозволяє і не дозволить німецьким компаніям працювати на півострові, зазначив президент.

За його словами, до сьогоднішнього дня німецькі компанії, згідно до встановлених щодо Росії санкцій ЄС, не працювали з Кримом і не інвестували в Криму.

Коментуючи випадок з Siemens, Штайнмаєр зазначив, що у випадку компанії "був порушений чинний договір і, тим самим, підірвано довіру інвесторів щодо вірності російських партнерів своїм договірним зобов'язанням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ФРН заявив, що відносини з РФ далекі від нормальних

Штайнмаєр займає пост президента ФРН з 19 березня 2017 року. У середу він в рамках свого візиту до Москви провів зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Нагадаємо, 18 березня 2014 року президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон про прийняття Криму і Севастополя до складу Російської Федерації. Напередодні в Криму відбувся "референдум" про статус Криму, після чого у Верховній Раді АРК прийняли постанову "Про незалежність Криму".

14 вересня минулого року в анексованому РФ Криму пройшли "вибори" за російським законодавством до "Державної ради", а в Севастополі - в "Законодавчі збори" міста.

Міжнародне співтовариство не визнало анексію АР Крим.

Українські Національні Новини

Політика