nimetski-viyskovi-zakuplyat-20-tisyach-zashifrovanikh-radiostantsiy-za-1-35-milyarda-yevro

Німецькі військові закуплять 20 тисяч зашифрованих радіостанцій за 1,35 мільярда євро

 • 1818339 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. За словами джерела Reuters, знайомого з цим питанням, парламент Німеччини 14 грудня схвалить покупку 20 000 зашифрованих радіостанцій для збройних сил на суму 1,35 мільярда євро з опціоном на покупку ще 14 000 радіостанцій за 1,5 мільярда євро, інформує УНН.

Деталі

Придбання радіостанцій є частиною ширшої програми модернізації збройних сил Німеччини, яку канцлер Олаф Шольц розпочав у рамках серйозної зміни політики після вторгнення росії.

Прагнучи привести озброєння та техніку бундесверу у відповідність до стандартів після десятиліть виснаження після закінчення Холодної війни, Шольц оголосив про створення спеціального фонду у розмірі 100 мільярдів євро, призначеного для цієї мети, через три дні після початку війни.

Очікується, що на засіданні наступної середи бюджетний комітет парламенту схвалить перші великі угоди.

Придбання зашифрованих радіостанцій у німецької компанії Rohde&Schwarz також буде включено до порядку денного і є частиною модернізації військової системи управління та контролю.

За словами інсайдера, радіостанції мають бути доставлені в період з 2023 по 2028 рік, а витрати на їхній життєвий цикл протягом наступних 20 років становитимуть 2,2 мільярди євро.

Доповнення

Законодавці також ухвалять рішення про купівлю за 10 мільярдів євро 35 винищувачів F-35 виробництва американського оборонного гіганта Lockheed Martin, заявила у вівторок міністр оборони Крістін Ламбрехт.

F-35 покликаний замінити старий Tornado, єдиний німецький реактивний літак, здатний нести американські ядерні бомби, які зберігаються в Німеччині для використання у разі конфлікту.

ВПС Німеччини літають на Tornado з 1980-х років, і Берлін планує поетапно відмовитися від них у період із 2025 по 2030 рік.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Мелітополі на аеродромі гучна "бавовна" - мер

     • 986737 переглядiв