nimetski-zbroyni-sili-mayut-stati-naybilsh-osnaschenimi-v-yevropi-kantsler-sholts

Німецькі збройні сили мають стати найбільш оснащеними в Європі - канцлер Шольц

 • 143733 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Німецькі збройні сили мають стати "найбільш оснащеними" у Європі, при цьому країна готова взяти на себе "провідну відповідальність" за безпеку Європи, заявив у п'ятницю канцлер Олаф Шольц. Про це УНН пише посилаючись на DW.

Цитата

"Як найгустонаселеніша країна з найбільшою економічною потужністю і як країна в центрі континенту, наша армія має стати наріжним каменем звичайної оборони в Європі, найкраще оснащеною силою в Європі", - сказав Шольц журналістам на конференції у Берліні.

"Ми переконливо заявляємо: Німеччина готова взяти на себе провідну відповідальність за безпеку нашого континенту", - продовжив Шольц.

Деталі

Шольц сказав, що президент росії володимир путін зараз становить "найбільшу загрозу" для альянсу НАТО.

Канцлер заявив, що збройні сили Німеччини надто довго виконували інші функції.

"Але це не ваша основна місія", - сказав він, додавши, що основне завдання бундесверу (німецьких збройних сил - ред.) - захист свободи в Європі".

Шольц також сказав, що Європа повинна взяти на себе набагато більше відповідальності в рамках НАТО на тлі війни в Україні.

"Однак ми, європейці, повинні взяти на себе значно більшу відповідальність у рамках НАТО", - додав Шольц.

Нам доведеться звикнути до того, що путінська росія в найближчому майбутньому визначатиме себе як противника США, НАТО та ЄС, додав він.

На думку канцлера, "НАТО, як і раніше, несе відповідальність за колективну оборону всього альянсу з акцентом на Європу. Надійне стримування залишається ключовим елементом".

Українські Національні Новини

Новини Світу