nimetski-zmi-povyazuyut-vidstavku-grindelya-z-podarunkom-vid-surkisa

Німецькі ЗМІ пов'язують відставку Грінделя з подарунком від Суркіса

 • 9066 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Сьогодні, 2 квітня, президент Німецького футбольного союзу (НФС) Райнхард Гріндель подав у відставку. Про це пише spiegel.de, передає УНН.

"Гріндель подав у відставку шляхом написання відповідної заяви сьогодні (2 квітня - ред.)", - пише видання.

Видання нагадує, що не так давно Гріндель став фігурантом скандалу з отриманням 78 тис. євро від діяльності однієї з медіа-компаній Німецького футбольного союзу. Суть в тому, що протягом року медіа-компанія тільки двічі засідала, а гроші були отримані таємно.

"Сам Гріндель сказав, що на момент отримання коштів він не був головою наглядової ради медіа-компанії, тому не повинен був звітувати про надходження грошей", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорогоцінний подарунок Суркіса розхитав репутацію глави Німецького футбольного союзу

Більш того, не так давно ім'я Грінделя фігурувало в ще одному скандалі з "українським слідом".

"Кажуть, що в 2017 році Гріндель отримав в подарунок розкішний годинник від українського футбольного олігарха, але не повідомив Раду директорів очолюваного ним органу про отримання цінного подарунка", - пише видання.

Нагадаємо, за даними німецького видання focus.de, годинник Грінделю подарував український бізнесмен Григорій Суркіс, з яким вони разом працювали в УЄФА. Годинник оцінюють в 5-значну суму в євро.

Focus.de також пригадав і "шубний скандал" Суркіса.

"У 1995 році український футбольний клуб "Динамо" (Київ), очолюваний Суркісом, був дискваліфікований на рік після того, як Суркіс спробував підкупити рефері Кубка Європи Лопеса Ньєто шубами", - написали німецькі журналісти.

Як повідомляв УНН, "Динамо" Суркіса завезло в Україну броньовані Maybach і Mercedes за 3,5 млн доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу