nimetskiy-oboronprom-gotoviy-naroschuvati-obsyagi-virobnitstva-zbroyi-dlya-ukrayini-ale-vimagaye-chitkikh-instruktsiy

Німецький оборонпром готовий нарощувати обсяги виробництва зброї для України, але вимагає чітких інструкцій

 • 706843 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Німецька оборонна промисловість заявляє, що готова нарощувати обсяги виробництва, в тому числі зброї і боєприпасів, необхідних Україні, але потребує чіткого розуміння того, чого хоче уряд, перш ніж інвестувати в подальше розширення виробничих потужностей, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

За даними шведського аналітичного центру SIPRI, у 2022 році Україна стала третім найбільшим імпортером зброї у світі після того, як російське вторгнення викликало великий потік військової допомоги Києву з боку США та Європи.

Частина цієї зброї була передана Україні із західних військових складів, тоді як в інших випадках Київ купував обладнання за власні гроші або кошти, надані союзниками. Але занепокоєння викликає, зокрема, швидкість, з якою Україна використовує боєприпаси, напружуючи можливості західних оборонних компаній забезпечувати як українських військових, так і свої власні запаси боєприпасів.

Цитата

"Для нас, як для галузі, важлива передбачуваність. Це означає, що нам мають чітко сказати, яка продукція потрібна і в який час. І ми до цього готові. Галузь набагато гнучкіша, ніж про неї думають. Звичайно, нам також потрібна тверда основа у вигляді замовлень, щоб можна було здійснювати інвестиції ", - сказав Ганс Крістоф Ацподієн, виконавчий директор Федерації німецької оборонної і безпекової промисловості.

Довідка

Як підсумували в Стокгольмському міжнародному інституті дослідження проблем миру Україна стала 3-м найбільшим імпортером основних видів озброєнь у 2022 році (після Катару та Індії) і 14-м найбільшим за 2018-22 роки.

Українські Національні Новини

Політика