nimetskiy-zhurnalist-poroshenko-zakriv-ochi-na-te-scho-merkel-kinula-ukrayinu

Німецький журналіст: Порошенко закрив очі на те, що Меркель "кинула" Україну

 • 23616 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Чинний Президент України Петро Порошенко змовчав, коли канцлер ФРН Ангела Меркель фактично "кинула" його в питанні Північного потоку-2. Таку думку у коментарі УНН висловив німецький журналіст Борис Райтшустер, коментуючи розвиток співробітництва між країнами після приходу до влади переможця президентських виборів в Україні.

"Чого очікують в Німеччині? Відчуття, що нічого, на жаль. У політичному класі, здається, вважали за краще б далі працювати з Порошенком, бо його знають, на відміну від Зеленського. Але будуть нормальні робочі відносини і з тим, і з іншим. З Порошенко буде продовження в старому стилі - він практично закрив очі або, як мінімум, рот про те, що Меркель його "кинула" з "Північним потоком-2" (та й не тільки). Може, деякі у нас бояться, що Зеленський буде менш мовчазний в цьому плані. Але це аж ніяк не факт. Ніхто не знає, як Зеленський буде проявляти себе президентом. Але, кампанія показала, настільки Порошенко вже далеко від народу", - сказав Борис Райтшустер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії від майбутнього президента України чекають посилення у протистоянні спільним викликам – експерти

Він наголосив, що Україні слід нарешті виконати вимоги Євромайдану, адже слід врешті перейти до правління ефективних менеджерів, які думають про країну, а не про свої кишені.

"Я глибоко впевнений - якщо ця зміна не відбудеться – спадщина Майдану буде програно. Це буде катастрофа для країни, і велика радість для Путіна", - вважає журналіст.

Нагадаємо, УНН опитав експертів з різних країн про те, чого вони очікують від майбутнього глави України у площині міжнародних відносин. Детальніше можна прочитати у публікації «Неабиякі очікування від майбутнього президента у країн-сусідів і друзів України".

Українські Національні Новини

Політика