nimtsyam-nadkhodyat-listi-nibito-vid-konsulstva-ukrayini-z-propozitsiyeyu-doluchitisya-do-inozemnogo-legionu-u-mzs-poperedili-pro-pidrobku

Німцям надходять листи нібито від консульства України з пропозицією долучитися до іноземного легіону: у МЗС попередили про підробку

 • 712300 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. На поштові адреси громадян Німеччини почали надходити листи нібито від імені генерального консульства України в Дюссельдорфі з пропозицією за грошову винагороду долучитися до іноземного легіону в Україні. Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що відповідні листи є підробкою, передає УНН.

Цитата

“Зазначені листи є підробкою. Жодних таких повідомлень українська консульська установа не надсилала. Консули вже звернулися в німецьку поліцію задля проведення розслідування. Розглядаємо розсилання фейкових листів як частину дезінформаційної кампанії ворога, яка має на меті дискредитувати українську дипломатію, підірвати підтримку України з боку Німеччини та її громадян”, – написав він у Facebook.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що підозрілі пакунки вже надіслали 31 посольству та консульству України в 15 країнах.

Українські Національні Новини

Політика