nischivna-zliva-v-odesi-povaleni-dereva-pidtoplennya-i-zatori

Нищівна злива в Одесі: повалені дерева, підтоплення і затори

 • 42439 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Сильна злива накрила Одесу і прилеглі населені пункти в ніч на 22 липня. За даними ДСНС, в обласному центрі випало близько 100 мм опадів, що становить більше ніж двомісячну норму (місячна норма - 45 мм), передає УНН.

Деталі

У результаті стихії 23 населених пункти в Одеському районі залишилися без світла, багато вулиць в обласному центрі блоковані.

Через підтоплення підстанції "Мельницька" знеструмлені будинки на вулицях Дальницькій, Бабеля, Михайлівській, Балківській, Ризовській, Кутузакія, Середній. У Суворовському, Малиновському та Київському районах міста сталося підтоплення 38 приватних житлових будинків та присадибних ділянок.

Зараз фахівці обленерго разом з працівниками ДСНС відкачують воду для проведення ремонтно-відновлювальних робіт. З підтоплених будинків рятувальники евакуювали 18 осіб. Загиблих і постраждалих немає. Уже відкачано близько 2 тисяч куб. м дощової води. Роботи з ліквідації наслідків стихії тривають. Від ДСНС задіяні 93 людини особового складу і 20 одиниць спецтехніки.

У місті частково паралізовано рух трамваїв: зупинено рух на 10 трамвайних та 1 тролейбусному маршруту. Через підтоплення заблокований проїзд до селища Котовського - найбільшого житлового масиву на околиці міста.

Через погану видимість і сильний дощ в Одесі не змогли приземлитися літаки. Екіпажі ухвалили рішення сідати в інших аеропортах. Зокрема, борт LOT, який прибув з Варшави, повернувся назад, а літак Azur Air Ukraine з Анталії полетів до Борисполя.

Українські Національні Новини

Суспільство