niyakikh-feykovikh-evakuatsiy-shmigal-zayaviv-scho-uryad-prodovzhuye-robotu-v-kiyevi-v-rezhimi-24-7

"Ніяких фейкових евакуацій": Шмигаль заявив, що уряд продовжує роботу в Києві

 • 15555 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду у середу, що Кабінет міністрів України продовжує свою роботу у Києві, та жодних “фейкових евакуацій” не відбувається, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Ми працюємо у Києві. Ніяких фейкових евакуацій, ніяких панік в умовах гібридного тиску не допускаємо. Працюємо в режимі 24/7. Сьогодні, згідно з указом Президента України від 14 лютого цього року “Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства” святкуємо День єднання. У цей день ми хочемо показати нашим друзям і нашим ворогам, що Україна згуртована, наш народ єдиний, готовий захищати свою країну, нашу свободу і нашу незалежність”, - заявив Прем’єр-міністр.

Він додав, що Україну “не можна залякати, не можна змусити тікати”, оскільки наша нація перебуває на своїй землі та готова до будь-яких сценаріїв і будь-яких загроз.

Доповнення

Українська влада та західні партнери в останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Занепокоєння посилилися, коли 11 лютого Сполучені Штати заявили, що російське вторгнення в Україну може статися "у будь-який час". У ЗМІ з посиланням на американську розвідку навіть називали “дату вторгнення”, Зеленський цей день — 16 лютого — оголосив указом Днем єднання.

Головна вимога голови Кремля полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону та загрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення. Росія заперечує плани вторгнення. 15 та 16 лютого РФ оголосила про відведення військ, однак Захід сказав, що наразі перевіряє цю інформацію.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    150 тисяч дерев спиляно під Одесою, – екоактивісти

     • 14357 переглядiв