nkrekp-privela-metodiku-rozrakhunku-tarifiv-na-transportuvannya-gazu-u-vidpovidnist-do-pravil-yes

НКРЕКП привела методику розрахунку тарифів на транспортування газу у відповідність до правил ЄС

 • 17476 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила зміни до Методики визначення та розрахунку тарифів на послуги транспортування природного газу для точок входу і точок виходу на основі багаторічного стимулюючого регулювання, які наблизили українське законодавство у цій сфері до правил Євросоюзу. Відповідне рішення ухвалила НКРЕКП під час засідання, передає кореспондент УНН.

Як зазначила голова НКРЕКП Оксана Кривенко, завдяки змінам Методика приводиться у відповідність до тарифного регламенту ЄС №460.

"Ми наближаємося до повної адаптації нашого внутрішнього українського законодавства до законодавства Європейського Союзу", - додала Кривенко.

Постанова передбачає удосконалення механізму визначення прогнозованого необхідного доходу від здійснення діяльності з транспортування природного газу; зміну механізму розрахунку коригування необхідного доходу від здійснення діяльності з транспортування природного газу на основі плати за потужність; зміну підходу до розрахунку тарифів для точок входу та точок виходу в газотранспортну систему або з неї; запровадження механізму визначення ціни аукціону; доповнення Методики порядком встановлення тарифів на послуги транспортування природного газу у разі зміни ліцензіата.

Нагадаємо, 7 жовтня НКРЕКП змінила методику визначення та розрахунку тарифів на послуги розподілу природного газу, перевівши побутових і непобутових споживачів на замовлену потужність.

Українські Національні Новини

Економіка