nkrekp-rozpovila-yak-pratsyuye-pislya-rishennya-ksu

НКРЕКП розповіла, як працює після рішення КСУ

 • 18081 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) продовжує здійснювати державне регулювання діяльності суб'єктів господарювання з метою запобігання виникненню колапсу у сфері енергетики та комунальних послуг та до внесення змін до законодавства України. Про це повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко у відповіді на запит кореспондента УНН.

"З метою запобігання виникненню колапсу у сфері енергетики та комунальних послуг та до внесення змін до законодавства України, НКРЕКП продовжує здійснювати державне регулювання діяльності суб'єктів господарювання у сфері енергетики та комунальних послуг", - зазначила Кривенко.

За її словами, регулятор відіграє важливу роль в енергетичній безпеці України, збалансуванні інтересів споживачів та учасників ринку електричної енергії та ринку природного газу, реформуванні енергетичного сектору України відповідно до зобов'язань України як Сторони Договору про заснування Енергетичного співтовариства та зобов'язань у рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Як наголосила голова НКРЕКП, перед регулятором стоять, зокрема, такі важливі завдання, як сприяння у запровадженні ринку електричної енергії, здійснення сертифікації оператора системи передачі електроенергії та оператора газотранспортної системи.

При цьому, вона наголосила, що КСУ визнав неконституційність існування НКРЕКП і наділення Президента та Верховної Ради повноваженнями щодо вирішення питань утворення Регулятора та формування його складу. Водночас, норми закону про НКРЕКП щодо її повноважень Конституційним судом не оцінювались та неконституційними не визнавались.

Нагадаємо, Конституційний суд України опублікував 14 червня рішення щодо неконституційності створення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Українські Національні Новини

Економіка