nkrekp-viznachila-poryadok-povernennya-borgiv-virobnikiv-elektroenergiyi-naftogazu

НКРЕКП визначила порядок повернення боргів виробників електроенергії "Нафтогазу"

 • 11700 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг встановила на березень 2017 року порядок повернення боргів виробників електроенергії “Нафтогазу”. Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні НКРЕКП, передає кореспондент УНН.

У НКРЕКП розповіли, що НАК “Нафтогаз-Україна” листом від 28 лютого 2017 року повідомила про заборгованість виробників електричної енергії за спожитий природний газ з ресурсів НАК “Нафтогаз-України” за 2015-2016 роки, що становить більше 119,659 млн грн.

Таким чином, НКРЕКП внесла зміни до постанови від 30 грудня 2016 року №3247 “Про алгоритм розподілу коштів з поточного рахунку спеціального режиму використання оптового постачальника електричної енергії”.

Згідно із внесеними змінами, встановлюється на березень 2017 року норматив перерахування коштів на поточний рахунок із спеціальним режимом використання окремої енергогенеруючої компанії, відкритий в уповноваженому банку на виконання розпорядження КМУ, який дорівнює частці заборгованості за спожитий природний газ (з ресурсів НАК “Нафтогаз України” для виробництва електричної енергії за 2015-2016 роки) у прогнозованій вартості товарної продукції березня-червня 2017 року, але не більший витрат на закупівлю природного газу у постачальника із спеціальними обов’язками у тарифній вартості виробництва електричної енергії на 2017 рік окремої енергогенеруючої компанії.

Нагадаємо, у НКРЕКП розповіли, наскільки зміняться щомісячні рахунки на електроенергію.

Українські Національні Новини

Економіка