nkrekp-zminila-poryadok-formuvannya-tarifiv-na-vodu

НКРЕКП змінила порядок формування тарифів на воду

 • 14486 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. НКРЕКП прийняла постанову "Про внесення змін до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення". Відповідне рішення було прийнято на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, передає кореспондент УНН.

Постанова враховує вимоги чинного законодавства щодо необхідності встановлення тарифів на рівні, який покриває економічно обґрунтовані витрати з виробництва та надання даних послуг з урахуванням планованого прибутку.

Для цього при формуванні тарифу тепер здійснюватимуть: процедури актуалізації витрат, які включаються до собівартості централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, коригування тарифів у випадку зміни протягом строку дії тарифів прожиткового мінімуму, витрат на придбання води в інших суб’єктів господарювання та/або очищення власних стічних вод іншими суб’єктами господарювання, курсу валют за наявності кредитних зобов’язань перед міжнародними фінансовими організаціями.

Також будуть проводити компенсації (вилучення) різниці між фактичними та врахованими у тарифах втрат від курсової різниці по кредитах і позикам. Крім цього, будуть передбачатися: зміни механізмів компенсації витрат, відповідно до яких граничний розмір компенсації зменшується на суму отриманих коштів з місцевого або державного бюджетів, які були спрямовані на покриття витрат звітного періоду; новий механізм індексації витрат з урахуванням індексу цін виробників продукції за базовий та плановий періоди. Також будуть враховуватись в тарифах обігові кошти за рахунок планованого прибутку у розмірі не більшому 2 % рентабельності.

Нагадаємо, починаючи з лютого місяця "Київводоканал" змінив принципи нарахування за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    НКРЕКП змінила порядок формування тарифів на воду

     • 14486 переглядiв

    НАЗК виявило порушення у звітах семи політичних партій

     • 7755 переглядiв

    Сімейну компанію Рибалки впіймали на офшорних операціях

     • 8973 переглядiв

    У Запоріжжі затримали кримінального авторитета

     • 10258 переглядiв

    Роботи з будівництва "Стіни" на кордоні з РФ відновлено

     • 17387 переглядiв

    Чисті міжнародні резерви НБУ за місяць скоротилися на 2,3%

     • 8816 переглядiв