nobelivskiy-skandal-arno-zasudili-na-dva-roki

"Нобелівський скандал": Арно засудили на два роки

 • 10889 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. До двох років в'язниці засуджений арт-директор відомого в Швеції літературного клубу Жан-Клод Арно. Суд визнав його винним в згвалтуванні. Арно своєї провини не визнав і каже про "полювання на відьом". Про це повідомляє УНН з посиланням на Euronews.

Ім'я французького фотографа, який живе у Швеції, раніше потрапило в ЗМІ у зв'язку зі скандалом навколо Нобелівської премії з літератури. Арно підозрювався в тому, що розкривав імена лауреатів Нобелівської премії з літератури до їх оголошення, порушуючи тим самим правила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нобелівський скандал": обвинувачений взятий під варту

Жан-Клод Арно одружений на шведській поетесі Катаріні Фростенсон. Він пішла зі Шведської академії в зв'язку зі скандалом.

У Шведської академії працювала дружина Арно; на тлі скандалу вона покинула організацію, поряд з ще декількома співробітниками. Звинувачення вказує, що про домагання режисера академіки прекрасно знали, але нічого не робили.

В результаті через те, що відбувається Шведська академія прийняла рішення не вручати цього року Нобелівську премію з літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада підтримала номінування Сенцова на Нобелівську премію миру

Українські Національні Новини

Новини Світу