nobelivsku-premiyu-miru-otrimala-vsesvitnya-prodovolcha-programa

Нобелівську премію миру отримала Всесвітня продовольча програма

 • 16703 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Всесвітня продовольча програма отримала Нобелівську премію миру 2020 року. Про це УНН повідомляє з посиланням на рішення Нобелівського комітету.

"Норвезький Нобелівський комітет ухвалив рішення про присудження Нобелівської премії миру 2020 року Всесвітній продовольчій програмі (ВПП)" - говориться в повідомленні Комітету.

Всесвітня продовольча програма отримала Нобелівську премію миру "за зусилля з боротьби з голодом" у світі.

Довідка: допомагаючи 97 мільйонам осіб - найбільша кількість з 2012 року - у 88 країнах світу, Всесвітня продовольча програма Організації Об'єднаних Націй (ВПП ООН) є провідною гуманітарною організацією, яка бореться з голодом у всьому світі. З цією метою вона доставляє продовольчу допомогу в надзвичайних ситуаціях і працює з громадами для покращення харчування і підвищення стійкості.

Зусилля ВПП ООН зосереджені на наданні надзвичайної допомоги, сприянні у відновленні, проектах розвитку і проведенні спеціальних операцій. Дві третини роботи ВПП ООН проводиться у зонах конфлікту, де люди утричі частіше страждають від недоїдання, ніж жителі країн без конфліктів.

Нагадаємо, Нобелівська премія миру 2019 року присуджена прем’єр-міністру Ефіопії Абій Ахмеду “за зусилля щодо досягнення миру” і внесок у міжнародне співробітництво.

Українські Національні Новини

Новини Світу