norvegiya-kupit-u-sikorsky-6-vertolotiv-seahawk-za-1-1-mlrd-dolariv

Норвегія купить у Sikorsky 6 вертольотів Seahawk за 1,1 млрд доларів

 • 628168 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Норвезькі військові планують купити шість вертольотів Seahawk за 12 мільярдів крон (1,14 мільярда доларів) у компанії Sikorsky, що належить Lockheed Martin, заявив у вівторок міністр оборони, щоб розширити свої можливості зі спостереження за морями та арктичною територією. Про це пише УНН посилаючись на Reuters.

Деталі

Норвегія, який межує з росією в Арктиці, відповідає за спостереження за приблизно 2 мільйонами квадратних кілометрів моря і давно прагне збільшити свої можливості спостереження.

"Це зміцнить наш національний контроль, готовність військових і нашу присутність у північних районах", - заявив на пресконференції Бйорн Арільд Грам, додавши, що гелікоптери зможуть відстежувати підводні човни.

За його словами, перше постачання відбудеться влітку 2025 року і триватиме до 2027 року.

У червні Осло заявив, що скорочує свій парк військових вертольотів NH90, і заявив, що вимагатиме відшкодування у консорціуму на чолі з Airbus, який назвав цей крок "юридично необґрунтованим".

Норвегія заявила, що гелікоптери, які вона замовила у NHIndustries, що належить Airbus Helicopters, італійській Leonardo та Fokker Aerostructures з Нідерландів, були або ненадійними, або були доставлені із запізненням, або не були доставлені.

Доповнення

У жовтні Норвегія привела свої збройні сили до підвищеного рівня бойової готовності, перевівши більше особового складу для виконання оперативних обов'язків у відповідь на війну в Україні.

Норвегія та НАТО також направили свої збройні сили для охорони морських нафтогазових платформ після вибухів на трубопроводі "Північний потік" 26 вересня у шведських та данських водах.

Північний флот росії та його атомні підводні човни базуються на Кольському півострові, що межує з Норвегією в Арктиці.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Норвегія купить у Sikorsky 6 вертольотів Seahawk за 1,1 млрд доларів

     • 628168 переглядiв

    МОК відреагував на заклик Лондона з атлетів з росії та білорусі

     • 1210921 переглядiв

    В Токіо рекордно рано зацвіла сакура

     • 5266281 переглядiв

    шойгу наказав подвоїти виробництво високоточних ракет

     • 562944 переглядiв

    В Україні оголошена масштаба повітряна тривога

     • 359511 переглядiв